Доня Сандовал (La Doña (2016))

Пета част

Моника спасява Алтаграсия!

Девойката защитава бизнесдамата, когато е заобиколена от престъпници с извадени оръжия...

Йесения пристига в дома на Алтаграсия и Рехина я моли да я изслуша, защото има да ѝ каже нещо много важно за дъщеря ѝ. Разказва ѝ как е превърнала Ласаро в алкохолик и как при едно пиянство, той е претърпял фатален инцидент; той се е изморил да се крие и иска да си върне парите, които са му откраднали. Като остава сама, се разплаква заради загубата на дъщеря си.

Рафаел се притеснява, когато научава, че Емилиано консумира дрога. По-късно, младежът открива една стара снимка на баща си с група приятели и разпитва за връзката им, както и за татуировката, която са си направили. Неспособен да скрие безпокойството си, Кабрал го отблъсква и изгаря снимката.

Решени да открият истината, Саул и Лопесито се появяват в корабоплавателната компания и се представят за техници, за да проверят записите от охранителните камери. За тяхната изненада, всички записи са изтрити. Най-накрая откриват копие на твърдия диск и виждат как Алтаграсия се среща с Пресиадо малко преди той да изчезне.

Малко по-късно, Агире посещава бизнесдамата и настоява за обяснение. Тя му заявява, че се е срещнала с Пресиадо, за да му каже лично, че прекъсва договора си с него. Въпреки думите ѝ, адвокатът продължава да е подозрителен и моли за нови документи Лопесито.

Исабела и Диего обявяват официално годежа си пред близките и Браулио. Въодушевен, че ще се сродява с Алтаграсия, принуждава Валерия да правят любов.

С помощта на Рафаел, Сандовал подготвя Браулио да я замени на конгрес във Венецуела. Моника, от своя страна, подозира, че баща ѝ крие истинското си здравословно състояние и се среща с лекаря. Въпреки това не успява да получи никаква нова информация. От своя страна, Йесения убеждава Ласара, че е настъпил момента да поиска от Алтаграсия да му върне всичко, което му е отнела. Тя се осмелява да разкаже на Фелипе за миналото на бившата си половинка, за да се съюзи с тях.

Далеч от там, Падия съобщава на Алтаграсия, че полковник Сеспедес – един от Маймуните, се е върнал и си е определил среща с него. Бизнесдамата не отива и предпочита да потърси любимия си Саул в дома му. Там тя му разказва за страданията, които е трябвало да изтърпи в живота си. Двамата се потапят в своята страст...

Други, които също се наслаждават на изпепеляващи моменти, са Исабела и Емилиано, докато тя се промъква към банята на училището, а Кабрал е неспособен да устои на чара ѝ. Без да искат, двамата се оказват заключени. Когато Рехина я търси, притеснена, че не се е върнала, тя я излъгва, че учи заедно с Диего.

Веднага след като си тръгва от дома на Саул, Алтаграсия вижда документи и открива, че я разследват. Това не е единствената неприятна изненада, която я очаква... Докато шофира към града, едни бандити я нападат и насочват оръжия към нея. Опитват се да я отвлекат, но за щастие Моника им попречва. Тя ги заплашва, че ако отвлекат жената, цялата полиция ще тръгне по петите им, тъй като жената има голяма власт...