Абел Родригес (Abel Rodríguez)

Пълно име: Абел Родригес Рамирес (Abel Rodríguez Ramírez)
Месторождение: Хавана, Куба
Деца: дъщеря Паула

Рейтинг:  6.46  (71 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Роден през 1971 година.

С аромат на пури и кафе!

Акцентът не е единственото, което издава кубинския му произход. Също така аромата на тънки черни пури Хавана. Абел Родригес е влюбен в Колумбия, но пурите и кафето си ги носи направо от родния остров. Никой не може да му отнеме това.

Абел признава, че влага душа в своите персонажи. Това е неговата тайна. Силните емоции, които преживява, когато за първи път напуска родната Куба, са калили неговия дух като актьор.

Това се случва през 1996 година, когато заминава за Канкун, Мексико, където е водещ в Двореца на Салсата. Така се преборва със своя страх от социалния живот, който е му попречва да стане един от най-популярните гласове през следващата година. Въпреки че е много срамежлив, той не пропуска възможност да се наслаждава на любовта. Ако думите не стигат, тогава пуска в действие своя поглед. А ако и това не стига, тогава се развихря в кухнята. Той признава, че неговият ориз с черен боб е неговия специалитет.

Абел Родригес се разнежва по-особено пред една жена - дъщеря му Паула. Дори когато се забавлява с приятели, той не пренебрегва бащинските си задължения.

В родната Куба, Абел Родригес се снима предимно в киното. За това, пристигайки в Колумбия той приема голямото предизвикателство да изиграе главната роля в теленовелата „Вдовицата на мафията". Актьорът признава, че в голяма степен Камило прилича на него в реалния живот. Абел е много отговорен към работата си - три-четири месеца му е отнело подготовката за ролята на Камило Пулидо, като при това се е снимал в киното.

След като е избран след прослушване през август 2004 година в Хавана, Абел Родригес за първи път отива в Колумбия. В началото живее на хотел, докато си намери квартира за времето, през което се снима теленовелата - почти година. Но малко по малко, хората в Колумбия и самата страна завладяват сърцето на този пламенен кубинец и той се установява за по-дълго време, особено след като получава предложение за нов проект.

Талантът на Абел е до някъде наследствен. От самото си раждане, той е в близък контакт с киното, музиката и драматургията. Баща му е бил продуцент на новинарската емисия по обществената телевизия, а най-големият му брат го запалва по седмото изкуство. На 17-годишна възраст, Родригес вече е бил наясно, че иска да бъде актьор. Записва се да учи в Националната школа по изкуства. Дебютът му като актьор е на театрална сцена. С театралната група на Рита Монтанер, чийто член е, Абел посещава Испания и участва в театрални постановки повече от осем месеца.

През 2003 година, Абел Родригес получава титлата Най-добър актьор на Кино-фестивала в Хавана, Куба. А участието му в кубинската теленовела „Salir de noche", Абел спечелва сърцата на кубинската публика.

В Колумбия, успехът му като актьор не закъснява и той покорява сърцата на колубмийците, най-вече на колумбийките.

Абел Родригес предпочита да си стои в дома, да се радва на признание, което е най-ценно за него. Единственият спорт, който привлича вниманието му, е бейзбола. Не посещава спортната зала. Бъдещите му планове са насочени към киното, въпреки че би искал да се занимава и с живопис.

Източник: www.colarte.com