Алини Мораеш (Aline Moraes)

Пълно име: Алини Кристин Дорели де Магаляеш и Мораиш (Aline Cristine Dorelli de Magalhães e Morais)
Дата на раждане: 22 Декември 1982 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Сорокаба, Сао Пауло, Бразилия
Родители: баща - Луис Орландо Мораеш (Luís Orlando Moraes), майка – Ана Сесилия Дорели (Ana Cecília Dorelli)
Близки: полу-сестра, Таис
Деца: син - Педро (9 май 2014 г.) от връзката ѝ с Мауро Лима (Mauro Lima)
Височина: 173 см

Рейтинг:  6.98  (163 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Алини Мораеш е бразилска актриса.

За първи път се е срещнала с баща си преди няколко години. Родителите са се развели, когато я е била много малка и баща й, който е журналист, се е преместил в Лондрина, в северната част на бразилския щат Парана, където има друго семейство. Майка й е учителка.

Притежаваща плътни устни и зелени очи, Алин Мораеш се заинтересува от професията на модел още на 8 години. Започнала е като модел на 12 годишна възраст, когато майка й се премества заедно с нея в Сао Пауло и на 18 вече се е почувствала изморена от дефилета. До тази възраст (18 години) тя живее в Ню Йорк и в страни като Франция, Германия, Италия, Испания и Япония. Тогава решава да учи за архитект, фотограф и пластични изкуства.

През 2001 година тя решава да се завърне в Бразилия, за да учи в университета на Сао Пауло, където избира специалността архитектура. Но плановете й се променят, когато най-неочаквано се появява възможността да стане актриса. Режисьорът Рикардо Вадингтон получава снимки на Алин от модната агенция и я харесва. Скоро, той моли модела да се яви на прослушване за ролята на Розана в теленовелата „Coração de Estudante" и е получила тази ролята само седмица преди началото на снимките. Тя успешно се превъплътява в ролята на Розана и Рикардо Вадингтон смята, че това е така, защото съдбата на актриса и героиня много си приличат.

Самата Алин споделя...

Никога не е мечтала да стане актриса, тъй като винаги ги е приемала за отворени и отракани, докато тя е много срамежлива. Дори като манекен не е понасяла много хора, които я гледат.

Взимала е уроци по актьорско майсторство само месец и половина, което е почти нищо. Смята, че успеха в работата й се дължи на нейната интуиция и чувствителност. Според нея няма учител, който може да направи един актьор по-истински, като самата реалност.

Толкова е неуверена, че не смее да каже „не" на никого, за да не го нарани. За това, много често сама се наранява. Но това е било преди, сега е решена да не продължава така и да вярва повече в себе си.

Източник: www.imdb.com