Хулио Перейра (Julio Pereira)

Пълно име: Хулио Мануел Перейра Фернандес (Julio Manuel Pereira Fernández)
Дата на раждане: 18 Юни 1969 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Каракас, Венецуела

Рейтинг:  7.20  (5 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Хулио Перейра е венецуелски актьор. Син на имигранти, които са се преместили във Венецуела през 50-те години. След като завършва гимназия, Хулио се записва да учи архитектура в университета „Симон Боливар“. По същото време започва да се интересува от драматичното изкуство и прави първите си стъпки в театъра.

В началото, той се занимава с бойни изкуства, електрическа китара и работа в света на рекламата, също така рисува. На 16-годишна възраст се включва в екипа Editorial PrensaLibre и илюстрира изданието „YA“ в Каракас. През 1987 година е част от Grupo Editorial Bloque Dearmas. Същата година работи и в списанието IPPÓN. През 1991 година става част от екипа на Los Lunes на ежедневника EL UNIVERSAL, където работи до 1993 година. Също така е сътрудник в El Camaleón, седмичната хумористична притурка на EL NACIONAL. През 1995 година се включва в издаването на El Hombre es Moderno – книга с карикатури, които иронизират ежедневието. След това влиза в телевизията и театъра.

Дебютът му на малкия екран е за канал RCTV в теленовелата „Abigaíl“ през 1988 година. През следващите години се снима в много теленовели като успоредно с това работи в Grupo TPV (професионален театър на Венецуела). По-голяма част от кариерата на Хулио Перейра преминава във Венецуела. 2000 година заминава за Испания, за да учи кино режисура. В Испания се снима в няколко късометражни филма, сериали и игрални филми. През 2002 година се завръща в родината си, за да вземе участие в снимките на теленовелата „Mambo y Canela“ и през 2006 – в теленовелата „Te Tengo en Salsa“.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Julio_Pereira