Кика Едгар (Kika Edgar)

Пълно име: Сандра Ерика Едгар Гарса (Sandra Erika Edgar Garza)
Дата на раждане: 9 Януари 1985 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Тампико, Тамаулипас, Мексико

Рейтинг:  7.56  (34 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Кика Едгар е певица с прекрасен глас сопрано. Тя е популярна мексиканска актриса и балерина.

Кика Едгар започва своята кариера след обучение и изпълнена с въодушевление, с пълната подкрепа на родителите си. Тя се записва в центъра за обучение на актьори към Televisa, CEA. Дебютира в театъра в пиесата „Scherezada y Francisco". Снима се и в теленовели.

Най-големият успех за нея се оказва ролята й в теленовелата „Истинска любов", на Карла Естрада, в която Кика интерпретира Каталина Ередия. Този успех й отваря врати и тя получава примамливи предложения.

След успеха й като актриса, Кика иска да покаже своя музикален талант. През 2006 година, тя се включва в музикалното реалити шоу „Cantando por un sueño". В това шоу, заедно с учителя си Хосе Хосе заема второ място. След това Кика е поканена да работи в музикалния театър „Cabaret". Същата година Кика участва в още едно музикално реалити шоу - „Reyes de la Canción", в което отново заема второ място. В последното издание на програмата, в новогодишното издание, благодарение на подкрепата на Диего, печели първо място.

След това Кика се отдава на работа по първия си диск - „Kika", а песента й „Tal vez" звучи по всички мексикански радио-станции.

През 2007 година, Кика Едгар получава възможността да се снима в историческата теленовела „Изпепеляваща страст" на Карла Естрада.

През 2008 година, Кика се посвещава на музикалната си кариера и се представя пред публиката с втория си диск „Lo Siento Mi Amor", при записа на който участва симфоничния оркестър и пее в дует с Лупита Д'Алесио. Планира да издаде диска с избрани песни в дует с Лупита Д'Алесио.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Kika_Edgar