Вивиана Саконе (Viviana Saccone)

Дата на раждане: 28 Януари 1968 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Хепенер, Буенос Айрес, Аржентина
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Федерико Палацо (Federico Palazzo)
Деца: две дъщери – Алегра и Серена

Рейтинг:  7.09  (11 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Родена в малко селце в провинция Буено Айрес, на 20-годишна възраст Вивиана Саконе се премества в големия град, за да опита късмета си в актьорството. Мечтите й растат заедно с нея.

Вивиана започва своята артистична кариера с участие в теленовелата „Clave de sol", първата теленовела с голям отзвук сред младежта, в която играят много млади таланти, които после се превръщат в известни фигури.

Нейната кариера се развива най-вече в телевизията, където има щастието да участва в големи и успешни международни проекти. Израстването й като актриса продължава в продукции като „Más allá del horizonte", „Por siempre mujercitas", „Hombre de mar", „Los buscas" и „Franco Buenaventura, el profe".

След това, Вивиана се оттегля от телевизията за три години, през които ражда двете си дъщери. През това време, тя се отдава на ролята си на майка с цялото си сърце.

Но светът на телевизията я очаква и нейното завръщане става през парадния вход. Тя избира много добър материал, с който да се върне - влюбена в персонажа си от пръв прочит на сценария, Вивиана не се подвоумява да се превъплъти във Виктория, жената, която съперничи на Паола Крум за любовта на Пабло Ечари в новелата „Монекристо". Тази теленовела й носи както професионално, така и лично човешко удовлетворение.

Въпреки че се е посветила на работата си в телевизията, Вивиана участва и в няколко театрални пиеси. Снима се и в киното.

Източник: www.novebox.com