Ева Луна (Eva Luna)

Четвърта част

Миг на щастие – Ева и Даниел разкриват любовта един към друг, но Виктория го шантажира!

Разпитват Карлос: след каро признава в участъка, че е откраднал изпита на Алисия, Карлос е вкаран в затвора, докато се произнесе съда.

Алисия, притеснена: Алисия не знае как да помогне на приятеля си и споделя с Тони какво се е случило. Той ѝ казва, че няма за какво да се притеснява, тъй като сам ще се погрижи да го изкара от там.

Марисол, изпълнена с мечти: танцьорката планира да се омъжи за Франсиско, на когото все още не е разкрила какво точно работи.

Дамян има план: мъжът не иска да изгуби най-доброто си момиче от клуба и залага капан, за да разбие мечтите ѝ.

Лаурита празнува рождения си ден: момичето организира празненство, на което присъстват Леонардо, Клаудия, Виктория, но най-вече се радва на появата на Ева, която пристига с Адриансито. Тя подарява на момичето Чико – едно прекрасно кученце. Докато благодари на Ева за подаръка, дъщерята на Даниел се усмихва щастливо, защото си представя, че Ева, а не Виктория, ще се омъжи за баща ѝ.

Връщането на Томас: мъжът се връща в пансиона на Хуста, за да прибере едни пари, които е скрил там. Рикардо го разкрива и го обвинява открито, че е изоставил сина си, Адриан. От думи, двамата преминават към действие и си разменят удари. В този момент, Адриан се прибира и се натъжава, когато разбира, че баща му не е там, за да го търси, а освен това е ударил приятеля му. Томас хваща Адриан и заплашва Рикардо, че ще го нарани, ако не му позволи да си тръгне с парите.

Наздравиците на Бруно и Марсела: Ломбарди се среща със съпругата на Хулио в апартамента си, за да отпразнуват създаването на нов съюз. И както го е планирал, Марсела пада под властта на чара му и двамата преспиват.

Джаки страда от любов: прислужницата на Даниел се натъжава, когато открива, че Франсиско е много заинтересован от Марисол. Джаки си мисли, че той никога не би я погледнал.

Алисия иска независимост: след като спори още веднъж с Ева, Алисия решава да стане финансово независима, за да не ѝ се налага да дава обяснения.

Неспокойството на Хулио: без да знае защо, Арисменди започва да сънува любимата си Хуста, за която вярва, че е мъртва.

Леонардо, обсебен: след като вижда Ева и Даниел да се целуват, Леонардо умира от ревност. След това си дава сметка, че тя го интересува повече, отколкото си е мислел и замисля как да ги раздели.

Разочарованата Ева: девойката вярва в лъжите на Леонардо и решава да се отдалечи от Даниел. Но това е за много кратко, тъй като след няколко дни, Ева се среща с Даниел на плажа. След като изясняват недоразуменията и разпръскват съмненията, двамата разкриват любовта един към друг. Освен това, той ѝ казва, че е отменил годежа си с Виктория. Освободени от всичко, двамата се оставят на любовта си, а морето им е свидетел. Целуват се страстно и се заклеват никога да не се разделят.

Няколко часа по-късно, Ева и Даниел се сбогуват, убедени в своята непобедима любов. Но грешат... Виянуева оставя любимата си в дома, без да подозира, че нещо се е случило в дома на Арисменди, което ще разруши мечтите му.

Планът на Марсела: Виктория признава пред майка си, че Даниел я е изоставил. Като вижда колко разбита е дъщеря ѝ, Марсела я успокоява като ѝ казва, че ще ѝ помогне да си го върне, но не разкрива как. По-късно ѝ дава чай за успокояване за нервите.

Малко по-късно откриват Виктория в безсъзнание в леглото. Чаят, който е изпила, е бил отровен. Виктория е откарана по спешност в болницата. Всичко сочи към това, че тя се е опитала да се самоубие. Марсела замълчава пред Леонардо и го лъже за това, което се е случило. Младият мъж не разбира какво е станало.

Неспокойствието на Клаудия: тя също отива в болницата, тъй като е много притеснена за приятелката си и иска да научи какво точно се е случило.

Марсела постига своето: минути по-късно пристига Даниел, който вече е научил за „инцидента“ с Виктория. Лекарят съобщава на него и Марсела, че девойката има в кръвта си голяма концентрация на токсини. Стига до извода, че тя е искала да се самоубие, но за щастие, довели са я навреме. Без да се бави, Марсела доста лицемерно обвинява Даниел, защото е изоставил дъщеря ѝ. Пита го как му е хрумнало да я изостави и не е ли помислил, че това може да я убие.

Саможертвата на Ева: като научава за случилото се, Ева се примирява с идеята да изгуби Даниел. Те не могат да бъдат заедно, защото Виктория може да направи още нещо. Като казва това на любимия си, сърцето ѝ се къса от мъка.

Марсела завършва своя план: на следващия ден, съпругата на Хулио признава на дъщеря си, че я е отровила, за да бъде много убедителна и всички да повярват, че се е опитала да се самоубие. Съветва дъщеря си да накара Даниел да се чувства виновен и така ще си го върне. След това, следвайки съветите на майка си, Виктория отива в дома на Даниел. Тя изважда пистолет и го заплашва, че ще се самоуби, ако той не се върне при нея. Предупреждава го, че нейният живот е неговите ръце...