Ева Луна (Eva Luna)

Петнадесета (последна) част

Сватбата на Ева и Даниел – двамата се заклеват в любов пред олтара!

Капанът на Лилиана: съюзницата на Леонардо слага наркотик в питието на Даниел. Наивният Даниел не си дава сметка и изпива питието без да подозира нищо. Лилиана постига своето – тя изчаква Даниел да заспи, съблича го и ляга с него в леглото. След това прави така, че Ева да ги види и да повярва, че двамата са любовници.

Лилиана лъжи Виянуева: часове по-късно, Даниел се събужда и не може да повярва на това, което му казва девойката. А именно, че са правили любов и че е било невероятно.

Виктория, отчаяна: тя моли за помощ Леонардо, защото иска да си върне Даниел. Освен това разкрива, че на Лилиана не може да се вярва. Предупреждава брат си, че Лилиана иска да убие любимата му Ева. А младежът я поправя, че не са братя и ѝ разкрива истината, че неговата майка я е намерила на улицата. Именно заради това, той не вижда причина да ѝ помага.

Леонардо, извън контрол: доволен, че най-накрая се е освободил от Виктория, Леонардо има желание да убие Лилиана, защото е разбрал, че е предателка. Лилиана успява да спаси живота си като излъгва младия Арисменди. Тя настоява, че Виктория не знае какво говори, защото е луда. Освен това му казва, че е преспала с Даниел, както са се договорили.

Виктория отива при Гайо.

Хуста, разбита: госпожата не може да повярва в признанието на сестра си. Тя научава, че дъщеря ѝ не е умряла и че тя е Виктория Арисменди. Рената признава, че е взела дъщеря ѝ веднага след раждането и я е дала на Марсела, защото я е мразела, но сега се разкайва за всичко, което е направила.

Марсела, без милост: жената няма никакви угризения да признае на Виктория, че в действителност не е нейна майка. Тя казва на модела, че толкова слаба личност като нея не може да бъде нейна дъщеря. Разкрива ѝ, че е копеле, плод от една връзка на Хулио с една от прислужниците им. Признава ѝ, че я презира. Девойката не може да понесе толкова много жестокост и си тръгва разрушена.

Тежка катастрофа с Виктория: тя кара с толкова висока скорост своята спортна кола, че излиза извън пътя. Свършва с кома в болницата.

Тони и Леонардо, лице в лице: двамата се скарват заради Алисия.

Изненада за Джаки: в това време, Адриан и Лаурита залагат един малък капан на сладката Джаки, за да я съберат с Франсиско. Той я уверява, че я обича искрено, но тя има съмнения. Въпреки това, тя се оставя на чувствата и позволява на шофьора да я целуне.

Леонардо има план: възлага на Гайо работа за Тони, но в действителност това е уловка, тъй като иска да убие младежа. Тони избягва смъртта и успява да се измъкне от нападателя си.

Хуста е откровена с Рикардо: жената признава на съпруга си, че Виктория е нейна и на Хулио дъщеря.

Тони, недоверчив: след като избягва от нападателя си, младежът се появява в бара на Гайо, за да му разкаже какво се е случило. Гайо най-накрая си отваря очите. Мафиотът осъзнава, че всичко е било добре замислен план на Леонардо. Съветва Тони да се скрие за няколко дни. Той не смята да остави нещата така.

Виктория отхвърля Хуста: възрастната жена научава за катастрофата на дъщеря си и отива да я посети. Девойката я отблъсква и ѝ заявява, че не иска да знае нищо за нея.

Марсела избягва: злата Арисменди избягва от затвора с помощта на едни наемници.

Целувката между Гайо и Марсела: тя помага на Гайо да напусне страната. Преди да се сбогуват, двамата си припомнят старите времена и се целуват страстно.

Смъртта покосява Леонардо: Гайо дава на Тони пистолет, за да убие Леонардо. Той остава шокиран, защото вярва, че съперникът му е мъртъв.

Гайо, убит: изненадващо, някой се втурва в бара и премахва Гайо.

Марсела, откровена с Леонардо: става дума за това, че Гайо е баща на Леонардо. Марсела признава истината на сина си.

Капанът на Даниел: след като асимилира новината, Леонардо се връща в дома си и се среща с Даниел. Той го провокира до толкова, че успява да го подтикне да си признае, че е убил бащата на Ева. Включително да разкрие всички подробности. Това, което Арисменди не подозира е, че Даниел е записал целия разговор.

Леонардо измамва Алисия: злонамереният Арисменди слага нещо в млякото на Алисия. Малко след това, девойката започва да се чувства зле. Влиза в болница, където ѝ съобщават, че е претърпяла аборт.

Алисия разговаря с Ева: минават няколко дни и дома на семейство Арисменди е подреден и украсен за сватбата на Ева и Леонардо. Вече възстановена, Алисия не издържа повече и разказва на сестра си за връзката, която е имала с Леонардо.

Виктория прекъсва сватбата: като че ли това не стига, но и Виктория се появява и разказва за всички злини, които е извършил младоженеца, включително и убийството на Клаудия, бившата му годеница.

Ева се нахвърля на Леонардо: въпреки думите на Виктория, Ева не губи контрол, докато не чува невероятния запис, който е направил Даниел и в който Леонардо си признава, че е убил баща ѝ.

Смъртта на Рената: прислужницата губи живота си, когато се опитва да попречи на Леонардо да застреля Виктория. Преди да умре, тя казва на сестра си и племенницата си, че най-накрая е направила нещо добро.

Краят на Леонардо: след случилото се, Леонардо побягва, но при преследването на полицията е блъснат и умира.

Ева, без малко да умре в пожар: Марсела излиза от своето скривалище, за да си отмъсти на Ева, която обвинява за смъртта на сина си. Тя без малко да постигне целта си да премахне Ева и малкия Паблито, но благодарение на Даниел и Матилде не постига желания край. Вместо това, тя умира, погълната от пламъците.

Лилиана, в затвора: няколко седмици по-късно, Лилиана е арестувана. Тя ще прекара дълго време зад решетките заради всичките си престъпления.

Признанието на Тони: младежът е в болницата след нападението срещу него. Той уверява Алисия, Ева и Даниел, че се разкайва за всичко лошо, което е извършил. Освен това, той признава своето тъжно минало, в което от съвсем малък е бил замесен с наркотици и престъпления. Алисия го прегръща с нежност и приема да му даде нов шанс.

Възстановяването на Виктория: девойката влиза в психиатричен център, както я е посъветвала Хуста, която е приела като майка.

Ева и Даниел планират своята сватба: след всички преживелици, двамата влюбени съобщават на близките си, че ще се оженят след няколко дни.

Гасол посещава Даниел и Ева: няколко дни преди това, Пау Гасол им казва, че няма да може да присъства на сватбата им, но оставя блузи от своя баскетболен екип за Лаурита и Адриан.

Хулио, кум: развълнуван, Дон Хулио отвежда младоженката до олтара. Там я очаква Даниел. Той казва на любимата си, че е много красива.

Подаръкът на Лаурита: момичето ги изненадва, когато се присъединява към хора и изпълнява една прекрасна песен в тяхна чест.

Ева и Даниел, завинаги заедно: в края на церемонията, Ева и Даниел се целуват страстно пред всички присъстващи. След това се сбогуват с гостите, за да заминат на меден месец. При своето дълго пътуване, те увековечават най-добрите си моменти. Най-накрая, любовта триумфира.

Край!