Страстно сърце (Corazón apasionado)

Историята се развива в луксозно имение, в което измамите и предателствата са на дневен ред, а една голяма любов се сблъсква с ужасни врагове, които пречат да бъде споделена!

Новелата разказва за живота на Патрисия – невинна девойка, която е безумно влюбена в годеника си Маркос Перес. Но това е тайна любов, тъй като нейната баба никога не би приела, че любимата ѝ внучка е спряла поглед върху един обикновен работник в имението, в което Доня Урсула командва с желязна десница.

Младите влюбени решават да избягат без да подозират, че бащата на Патрисия – Бруно Монтесинос, планира да я продаде, за да може да изплати един свой дълг на комар. В една съдбовна нощ се случват събития, които засягат всички. Маркос е тежко ранен, докато се опитва да спаси любимата си, а Бруно е пратен в затвора.

Минават години... Патрисия – загърбила любовта и отдадена изцяло на работата си, поема управлението на ранчото „La Generala“ („Генералката“), заедно с баба си Доня Урсула.

Най-неочаквано, в ранчото се появява Армандо Маркано – син на една прислужница в имението, но агроном и се превръща с управител.

Сблъсъците между Патрисия и Армандо не закъсняват и сред караници и противопоставяния, емоциите се надигат, разпалвайки пламъците на неконтролируемата любов, която ги разтърсва с голямата си сила.

В ранчото също така пристига и Федора – братовчедка на Патрисия, която се оказва, че е любовница на Армандо и съперничеството между двете за любовта на един и също мъж подпалва душите и на тримата.

Патрисия и Армандо се борят и се изправят срещу хиляди препятствия, за да осъществят тази толкова дългоочаквана любов. И когато изглежда, че никой и нищо не може да ги раздели, изниква една сянка от миналото, някой забравен, който ще предяви претенции към онова, което му принадлежи.

Сега, картите са раздадени и бъдещето на Патрисия и Армандо се оказва неопределено, несигурно и тъмно. Само силата на любовта може да ги спаси.

Персонажите:

Патрисия Кампос

Внучка на Усрула и голяма амазонка.

Армандо Маркано

Става управител на имението „La Generala“, където покрай конфликтите се увлича по Патрисия.

Доня Урсула

Вдовица със силен и неприятен характер, която управлява с желязна ръка имението „La Generala“ и собствените си внучки.

Вирхиния Кампос Миранда

Друга внучка на Урсула. Покорна и дискретна, но пази тайна от миналото.

Рикардо Рей

Професор, който живее е заловен в един нещастен брак.

Мариелита Кампос

Най-добрата внучка на Урсула. Тя е единствената, която успява да се противопостави на старата дама.

Федора

Перверзна, студена и пресметлива жена. Влюбена безумно в Армандо, който е бил неин шофьор и любовник. Светска жена, а злобата и амбициите ѝ нямат граници.

Давид Кампос

Брат на Патрисия, Вирхиния и Мариелита. Наскоро се е върнал от града след като завършил образованието си. Като мъж, той не е толкова следен, нито по неприятните заповеди на Доня Урсула. Баба му иска да го подготви за наследник на имението си.

Маркос Перес

Годеник от юношеските години с Патрисия. Семейството се противопоставя на желанието им да се оженят и за това двамата решават да избягат без да се замислят за последствията на това им решение.

Игнасио Мелендес

Администратор на Доня Урсула. Женен е за Емператрис – девойка, която е много по-млада от него и която му носи само проблеми.

Емператрис Ферер

Младата съпруга на Игнасио. Много фриволна, която се интересува само от парите, пътуванията, бижутата и охолния живот.

Рамиро Мелендес

Син на Игнасио. Обожава баща си, уважава го и желае един ден да стане като него, но знае, че това никога няма да стане, защото не притежава нито неговия темперамент, нито неговия характер.

Диего Лосада

Братовчед на Армандо Маркано. Преживява като „момче за всичко“ в дома на Игнасио Мелендес. Един ден е градинар, друг – шофьор, понякога – пилот на частния самолет на властния банкер, друг път работи като охрана на Емператрис, привлекателната съпруга на Игнасио.

Алехандро Гомес

Баща на Вирхиния, най-голямата внучка на Доня Урсула.

Тереса Ривас

Снаха на Алехандро, вдовица. Влюбена е в него, но знае, че Алехандро не се интересува от нея, което я е превърнало в огорчена жена.

Джони Гомес

Син на Тереса и племенник на Алехандро. Не работи и мечтае да живее с парите на чичо си. Увлича се по Мариелита, внучката на Доня Урсула.

Кармен Роса

Любовница на Алехандро Гомес и живее с него, което събужда ревността на Тереса. Кармен Роса е работила в публичен дом, докато не се запознава с Алехандро, който я измъква от този свят и я отвежда със себе си. Кармен Роса усеща, че животът ѝ се е променил за добро, но Алехандро Гомес е обсебен от идеята да си отмъсти на Доня Урсула.

Алваро Мартинес

Лекар, който пристига в селото и се чувства привлечен от Патрисия. Доня Урсула гледа с добро око на евентуална сватба между внучката ѝ и този кавалер, но се появява съперник – Армандо Маркано, и планът ѝ се усложнява.

Мелкиадес Лопес

Управител на имението „La Generala“. Амбициозен, но слабо образован тип.

Фелипе Лопес

Син на Мелкиадес, управителят на „La Generala“. Добър човек, но баща му го е научава да мрази Армандо Маркано.

Лорена Санчес де Маркано

Майка на Армандо и Ребекита, и леля на Диего. Повече от 20 години работи за Доня Урсула. Лоренса е останала вдовица и сама се е погрижила за децата и племенника си, който е изгубил родителите си.

Ребека Марканос

Сестра на Армандо, дъщеря на Лоренса и братовчедка на Диего. Работи като прислужница в имението „La Generala“. Симпатична и будна девойка, добра приятелка на Мариелита, малката внучка на Доня Урсула.

Доминго Домингес

Иконом в имението „La Generala“. Той е истински Дон Жуан и не веднъж става съучастник на лудориите, които измисля Мариелита и я следва във всичко.

Хуан Хосе Рей

Син на Рикардо и Соня. Страда от парализа. Само една скъпо струваща операция може да го излекува. Обича родителите си и го боли да вижда как брака им с всеки изминал ден се разпада.

Мария Рей

Дъщеря на Рикардо и Соня. Усеща обожанието на баща си и не може да прости на майка си, че го кара да страда толкова с постоянните си пиянства.

Рамона Перес

Прислужница в имението „La Generala“. Тя има тъмен характер, потайна и зла.

Грасиела Нуньес

Приятелка на Соня. Тя е кърпичка за сълзите ѝ и единствената, която разбира цялата семейна трагедия на Соня.

Бруно Монтесинос

Баща на Патрисия и Мариелита.

Източник: novelasyseries.univision.com