Втори шанс (El cuerpo del deseo)

Представи си, че имаш всичко... представи си, че си открил любовта... представи си, че си изгубил всичко... но си представи, че имаш възможността да си върнеш всичко...

Това е историята на Педро Хосе Доносо, заможен мъж на 67 години, който е постигнал всичко, което е пожелал, включително и любовта на поразително красива млада жена, Исабел Аройо. Какво може да се направи, ако съдбата вече е начертала пътя и времето изтича? Има мъже, които не биха допуснали да изгубят... Педро Хосе Доносо ще се върне, за да спаси всичко, което му принадлежи, дори и да се наложи за целта да се върне в тялото на друг мъж.

Салвадор Серинса е скромен млад мъж, който работи в имение. Той е посветен на семейството си. Но по съдбовна приумица, Педро Хосе и Салвадор умират по едно и също време. Дъхът на Педро Хосе се нуждае само от едно нещо: ново тяло. И той ще се прероди в тялото на Салвадор.

Сега, благодарение на новата възможност, Педро Хосе се завръща, за да търси всичко, което е изгубил, без да подозира какво ще открие много скоро. Невероятното завръщане на Педро Хосе преобразен като млад привлекателен мъж ще отприщи поредица от ужасяващи събития, при които тайните, истините и измамите ще се разбулят. Виновен или невинен, никой няма да може да се измъкне от изненадващото появяване, което ще се провокира от присъствието на този непознат, който е пристигнал, за да разплати сметките си и да спаси онези, които наистина го обичат.

Персонажите:

Педро Хосе Доносо

Мултимилионер и успешен собственик на текстилно предприятие. Влюбен искрено в съпругата си. Този предприемач е увлечен по окултните науки откакто научава, че страда от тежка форма на сърдечно заболяване.

Салвадор Серинса

Привлекателен селянин, който е отдаден телом и духом на съпругата си Канталисия и сина си. Никога не е имал възможност да се учи и всичко, което е имал в живота си е тежката селска работа. Но съдбата има други планове за него. Умира млад и по време на процесията по погребението му, става нещо много странно и той възкръсва, като при това не разпознава никой от близките си, променя начина си на говорене, просто се събужда друг човек.

Исабел Аройо

Чувствителна и честолюбива жена. Съпруга на Педро Хосе, с когото се запознава, докато работи в един цеховете на текстилното му предприятие. Омъжва се за него не по любов, а заради социалното положение, което придобива.

Андрес Корона

Подуправител на текстилното предприятие. Лицемер и неудачник. Голям циник, който познава отдавна Анхела, която разбира какъв е, като го заварва в прегръдките на Исабел.

Анхела Доносо

Единствената дъщеря на Педро Хосе. Ненавижда Исабел, мащехата й, защото интуитивно усеща, че тя е с баща й заради парите му. Това я отдалечава от баща й.

Уолтър

Иконом в дома на Доносо. Ненавижда своя покровител и взема участие в заговор срещу него, всеки път, когато има възможност за това. Без да подозира това, предприемачът го приема за най-добрия си приятел.

Гаетана Чари

Професионална измамница, която се възползва от слабостта на Педро Хосе и го подготвя за предстоящата му смърт. Използва влиянието му и се нанася в дома му, чувствайки се там като у дома си.

Източник: www.tepuy.com , www.tele-novela.wanadoo.es