Втората ми майка (Mi segunda madre)

Една история, в която съдбата се е заела да събира и разделя. Именно съдбата щедро дарява главните герои с неземна радост, но също така и с непоносима болка, а миналото се завръща, за да търси мъст...

Даниела Лоренте е отлична дизайнерка, собственица на престижна модна къща. Тя е омъжена за Алберто – зъл човек, който я мами и краде парите ѝ.

Един хубав ден, Даниела разкрива Алберто и е принудена да се обади в полицията, за да го задържат. Алебрто, предаден от собствената си съпруга, е осъден на дълги години затвор и той се заклева, за да отмъсти на Даниела за това, което му е причинила.

От друга страна, Хуан Антонио е важен бизнесмен, който е покрусен от смъртта на съпругата си, която му е оставила само малката Моника. За нещастие на малката, баща ѝ поддържа връзка с фриволна и суетна любовница – Ирене.

Даниела и Хуан Антонио, по отделно, решават да се отправят на круиз, за да си починат и да забравят поне за малко проблемите, които ги тормозят. Така, по желание на съдбата, двамата се запознават на борда на кораба и се случва неизбежното – двамата се влюбват лудо един в друг.

Късметът да се запознаят и щастието им заедно е толкова голямо, че двамата решават да оженят, но Моника не иска да приеме Даниела като своя втора майка, въпреки че Даниела обожава дъщерята на съпруга си.

След време и няколко лечения, Даниела успява да забременее, но злобната на Ирене предизвиква автомобилна катастрофа, при която Даниела изпада в тежко състояние. Въпреки това, детето се ражда, но е слабо и след седмица умира.

Даниела е на крачка от самоубийството като научава, че никога няма да може да има собствени деца. След като вижда страданието на Даниела, Моника най-накрая я нарича „мамо“.

Минават години, Моника пораства и се превръща в красива жена, Хуан Антонио продължава да жъне успехи в бизнеса, но Даниела така и не успява да се възстанови от загубата на бебето си. Не стига това, а и миналото се надига заплашително и предвещава съдбовни обрати, когато Алберто излиза от затвора, решен да отмъсти на жената, която го е пратила в затвора...

В главата на Алберто се оформя коварен план – да съблазни Моника, която се е превърнала в привлекателна млада дама, като по този начин отмъсти на Даниела за всичко, което му е причинила...

За нещастие, Моника повярва на думите, изречени от Ирене и Алберто, и обръща гръб на втората си майка. Но бедата не идва сама – Хуан Антонио, изплашен от приближаващата се старост, се увлича по младата приятелка на дъщеря си – Летисия.

Когато Хуан Антонио осъзнава, че се е свързал с копие на бившата си любовница Ирене, се оказва прекалено късно: Летисия е бременна...

Как би могла Даниела да прости на близките си, които са я предали!?

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Mi_segunda_madre