Трима братя, три сестри (2 сезон) (Pasión de Gavilanes (2 season))

4 серия

Оскар има син, който не е от Химена!

Оскар и Химена пристигат в селото, за да помогнат на децата на Хуан, но Рейес е там и по друга причина: да види детето, което има с Ромина Клементе.

Хуан Давид се застъпва за по-малките си братя в дома на Росарио. Певицата потвърждава, че Леон и Ерик са поискали извинение за случилото се в имението. Те, обаче, не знаят как да го направят. След като разговарят кратко, жената приема извинението при условия, че Хуан Давид ѝ помогне при закупуването на  кон. Очевидно това е просто претекст, за да се сближи с младежа.

Проблемът с Росарио е разрешен. Близнаците се спасяват от ново обвинение, благодарение на по-големия си брат. Леон и Ерик си дават сметка, че между Хуан Давид и певицата се случва нещо. Изглежда, че големият от братята се интересува от нея, тъй като докато говори за жената, все едно лети в облаците.

По-късно, когато пристигат у дома, Хуан и Норма ги очакват, за да ги разпитат какво се е случило. Така двамата научават, че първородният им е спасил ситуацията с братята си. Но не само това – също така откриват, че жената, с която са се забъркали синовете им не е друга, а Росарио Монтес. Това събужда подозренията у патриарха на семейството и не вярва, че нещата с жената ще приключат така просто. И изглежда, че е така, тъй като самата тя се опитва да се сближи с Хуан Давид, само за да го види.

Става ясно, че Оскар Рейес има дете от друга жена, а не от съпругата си Химена Елисондо. Както се припомня, малката Елисондо не може да има дете и тя вярвала, че това не би направило щастлив нейния съпруг, без да подозира, че той е имал връзка с друга.

Оскар отсъства от няколко часа  и това е странно, както споделя Химена при разговор с Норма. В действителност, той разследва случая на племенниците си, а също така посещава Дуван Клементе, който е негов син от извънбрачната си връзка с Ромина Клементе – жена с неприятен характер и крайно амбициозна, племенница на Циганката, която е използвала черна магия, за да събере Ромина и Оскар като го раздели с Химена завинаги.

Преди да пристигне майката, Дуван и Оскар разговарят като баща и син. Малкият се оплаква, че прекарва малко време с него и Рейес обещава да го посещава по-често. Когато Ромина се появяват, двамата с Оскар се скарват след като настоява той да се събере с нея и да се раздели с Химена, тъй като тя не може да му даде децата, които той иска. Той предпочита да си тръгне.

През нощта, Ромина отива при леля си и я моли за помощ – иска да заеме мястото на Елисондо. Циганката я предупреждава, че това ще е много трудно, но е готова да направи всичко възможно, за да ѝ помогне.

След срещата в дома на певицата. Хуан Давид Рейес и Росарио Монтес мислят един за друг. Тя няма търпение да разбере какво се върти в главата му, а той иска да научи повече за миналото ѝ. За това, той иска да научи повече за жената, която спира дъха му. Хуан Давид отива при Кинтина и я разпитва за Монтес. Тя му казва, че не може да му каже нищо, но семейството му – да. Така той решава да отиде в дома на баба си.

Когато отива в имението на баба си, Дон Мартин Асеведо и Хуан Давид разговарят за Росарио Монтес. Възрастният мъж разказва, че познавал певицата от деня, в който е пристигнала в Сан Марко, до деня, в който си е тръгнала без да се сбогува с никого.