Втори шанс (El cuerpo del deseo)

Финалът

Съвместното съжителство в имението на Доносo с всеки изминал ден става все по-непоносим. Ребека използва всеки случай, за да се среща с Исабела и да прави презрителни и злонамерени коментари по адрес на Салвадор. Тя настоява, че той замисля нещо. Освен това, Анхела, Антонио и останалите в къщата живеят в неведение и в очакване каква нова изненада им е подготвил господина. Раздразнена от загадките около съпруга си и това, че й се иска нещата да са както преди, Исабел посещава Гаетана. Въпреки всичко, гадателката отказва да й помага и да й разкаже, че Педро Хосе и съпругът й са едно и също лице. Изгубвайки търпение, племенницата на Ребека се опитва да убие Гаетана, но тя реагира много бързо и предупреждава Исабел да не се опитва да прави такива неща отново.

Валерия отказва да говори със Салвадор!

Абигайл се завръща в имението, след като посещава гроба на съпруга си. Тридневното пътува със сина й Симон е послужило на младежа – открил е подробности около връзката на родителите си. Исабел отива в кабинета на д-р Робледо и споделя с него страховете и безпокойствието си – има чувството, че духът на починалият й съпруг живее в тялото на мъжа, за когото се е омъжила преди няколко дни. Освен това пита дали контактува със Салвадор. Анализирайки поведението на Исабел, докторът я съветва да изясни нещата със съпруга си, колкото се може по-скоро. В това време, Салвадор се опитва да поговори с Валерия и чука на вратата на стаята й, но момичето отказва да отвори. Той й казва, че много иска тя да бъде щастлива и не иска тя да страда заради него, защото не го заслужава. Ребека не понася живота в къщата и моли Исабел да й даде пари, за да си тръгне. Но преди да си тръгне, тя се договаря с Уолтър да разкаже на племенницата й за тайнствената стая в подземието. Отваряйки стаята, Исабел настоява да изместят всичко на тавана. След това разговаря сериозно със Салвадор и настоява за обяснение за всичко, което е видяла. Той иска да разкаже всичко в присъствието на всички, които живеят в имението.

Преди да се осъществи срещата, Серинса има дела за разрешаване в офиса. Там пристига и д-р Робледо, който препоръчва да настани Исабел в психиатрично заведение. Докторът е убеден, че тази жена е изгубила здравия си разум. В дома на Гаетана пристигат няколко души преоблечени. Лупе не ги разпознава и им попречва да влязат. Матилда настоява да им позволи да влязат, защото това са много атрактивни клиенти. Когато гадателката ги вижда, прави всичко възможно, за да ги изгони, но не успява и те се опитват да я ограбят. В къщата, всички очакват пристигането на Исабел Аройо, страстно желаейки да научат какво имат да им кажат. Когато жената най-накрая се появява и започва да споделя своите подозрения, че духът на Педро Хосе Доносо е влязъл в тялото на Салвадор, той реагира и я поставя натясно, принуждавайки я да признае своята омраза, която изпитва през последните години. В това време, Гаетана се бори със зъби и нокти със злосторниците, които се опитват да я оберат. За щастие, появява се Еварасто като приказния принц, който е готов да освободи любимата си. Гадателката разкрива, че всичко е било фарс, замислен от любимия й и започва да удря него.

Анхела изпада в нервна криза!

В дома на Доносо, Исабел прави ужасяващо признание – оженила се е за Педро Хосе Доносо по сметка, а Андрес е бил неин любовник, който е настоявал да продължат с играта. Абигейл, Антонио, Симон, Вики... никой в къщата не може да предположи какво предстои. През сълзи, Исабел признава, че е убийца, тъй като тя е убила Андрес Корона. Ребека, изплашена от разкритията на племенницата си, се опитва да я успокои, за да не продължи с разказа си, но е много късно. По-късно, Салвадор твърдо решен да напусне окончателно къщата, моли всички да се сбогуват с него както биха направили с покойния Доносо. Натъжен, той отива в кабинета и сяда пред рояла. Започва да свири. Другите са много объркани и изплашени, чувайки първите ноти. Анхела не успява да контролира емоциите си, изпада в ужасна нервна криза. След това, Исабел се замисля върху това, което се е случило и всичко, което е причинил съпруга й на хората около нея. Чувствайки че няма друг изход, Исабел изгубва желание за живот и се опитва да се самоубие. Но за късмет, нейните действия нямат очакваните последствия. След време, Салвадор й предлага да заминат на пътешествие заедно и тайно. Ребека и Уолтър са много притеснени, виждайки разпадането на брака, събират семейството, за да настояват да предупредят полицията. Всъщност, те се притесняват, че Исабел се намира в опасност. Вики от своя страна се опитва да убеди персонала да напуснат къщата.

Салвадор се връща при Канталисия!

Салвадор и Исабел отиват в Санта Мария, едно от любимите места на Доносо. По пътя, Исабел признава на съпруга си, че винаги е обичала Педро Хосе и че сега не е готова да го изгуби отново. В имението, Валерия разкрива сърцето си пред Симон. Момичето признава, че никога не се е чувствала привлечена от Салвадор, а всичко е било заради приликата му с Педро Хосе. Тя се надява Симон да я приеме отново. Синът на Абигейл й изрежда всичките си недостатъци, но тя не му обръща внимание. Исабел и Салвадор спират в селски клуб. Там се сблъскват с Пилар, приятелката на Ребека, която ги поздравява и си тръгва озадачена от загадъчното поведение на двойката и това се дължи на Исабел, която на няколко пъти нарича съпруга си Педро Хосе.

Пилар разкрива бегълците и подробностите!

В това време, инспекторът разпитва обитателите на къщата и иска информация за пътуването на господарите на дома. Вики му разказва за признанията на Исабел, че е убила предишните си съпрузи. По време на храненето, Серинса преживява изменение на личността и реагира много бурно. Когато духът на Педро Хосе се връща, Салвадор не помни нищо от случилото се в ресторанта. Исабел настоява да напуснат мястото, защото са се получили много оплаквания от клиенти. Нейното решение е най-доброто, защото Пилар съобщава на Ребека къде се намира племенницата й. Хитрата жена не се бави и съобщава в полицията, която тръгва натам веднага. Когато инспекторът пристига на мястото, двойката вече си е тръгнала.

По време на пътуването, Салвадор и Исабел решават да изпратят голяма сума пари на Канталисия чрез отец Хакобо, за да могат да я обезщетят за вредата, която са й нанесли. Когато свещеникът получава състоянието, посещава приятелката си, за да й съобщи. Канталисия, вместо да се зарадва, се ядосва, тъй като иска само съпруга й да се върне. За разлика от нея, Мончито е много въодушевен, тъй като с тези пари ще може да плати обучението си. Придържайки се към плана си, Серинса изпраща прощално писмо на Анхела. Момичето е много развълнувано, защото разпознава почерка на баща си.

Педро Хосе приключва с отмъщението си!

Скрити в къщата в Санта Мария, Исабел и Салвадор се наслаждават на спокойствието на плажа, докато полицията не пристига пред вратата им. Предупредени навреме от прислужницата, двамата успяват да избягат с колата. Но по време на бягството, претърпяват тежка катастрофа. Исабел умира в ръцете на Салвадор, който в същия момент става отново Салвадор, тъй като духът на Педро Хосе напуска тялото. По този начин, Доносо осъществява своето отмъщение.

Скоро пристига полицията и отвежда в болницата мъжа, който е тежко ранен. През това време в имението, всички се безпокоят, защото Анхела започва да ражда. Раждането е много тежко. Но съдбата си знае своето – Анхела ражда здраво момченце. Наричат го Педро Антонио. Разстроеният инспектор съобщава на Ребека за смъртта на племенницата й и за комата, в която е изпаднал Салвадор. Абигейл и децата й се разстройват, когато научават за трагедията и решават да скрият случилото се от Ангела, която е все още много слаба след раждането. Ребека е неутешима след смъртта на Исабел. Уолтър предлага да си тръгнат от имението, но не иска да го правят с празни ръце. Планът им се проваля, когато Валерия и Антонио ги заварват с препълнени куфари със скъпоценности. Абигайл смята, че най-правилното е да се обадят в полицията, но накрая решават да изгонят Уолтър.

Икономът не смята да си тръгне просто така и решава да убие Салвадор Серинса. Анхела се разстройва, след като Антонио й разказва последните събития. Гаетана посещава приятеля си и е шокирана да го види в кома. Уолтър се подготвя, за да осъществи своето отмъщение. Той се промъква незабелязано в болницата, за да убие Салвадор, но вместо това, обърква стаите и убива непознат. Докато полицията задържа и откарва в ареста иконома, откриват и безжизненото тяло на Ребека, която се е самоубила. Антонио, Анхела и Симон посещават Гаетана, която им разказва, че Салвадор се е върнал и че сега той отново е предишния селянин, който се е върнал в своето село. Щастлива, гадателката заключва бара си и напуска града. Но Еваристо успява да я убеди да остане заедно с него и обещава да се отнася с нея като към истинска кралица.

Край!