Ева Луна (Eva Luna)

Първа част

Бащата на Ева умира – блъснат е пред очите на Ева!

Ева Гонсалес е млада жена, която работи като берачка на ябълки в Южна Калифорния. Отлична колежка, тя води щастлив живот заедно с баща си Исмаел, сестра си Алисия и леля ѝ Матилде.

Едно специално за Ева събиране: вечерта, когато тя празнува рождения си ден заедно с близките си, Исмаел, баща ѝ, съобщава важно решение...

Даниел получава награда за работата си: в агенцията на Арисменди в Лос Анджелис, Даниел Виянуева е избран за Творец на Годината. Виктория, неговата годеница, го придружава на празненството в негова чест.

Речта на Марсела: тя не спира да сипе комплименти по адрес.

Леонардо, синът на шефа и брат на Виктория, присъства на празненството с невероятната Клаудия, приятелка на сестра му. Въпреки че завистта го изяжда, той не се двоуми, когато изпраща съобщение, с което поздравява своя колега.

Исмаел изненадва дъщерите си: Исмаел съобщава, че животът им ще се промени и че ще отидат в града с дъщерите му. Той иска да се съберат с Дебора, майката им. Но той не разкрива мотива за пътуването им. Отсядат в пансиона на Хуста.

Трагичното пътуване на Ева и Исмаел: бащата моли голямата си дъщеря да го придружи, докато Алисия остава в пансиона. Те не подозират нищо... когато върху мъжа връхлита с бясна скорост една кола, а след това избягва. Ева не може да направи нищо за баща си, който агонизира, докато колата на Бърза помощ го откарва в болницата. Там, той умира. Девойката не е видяла шофьора на колата.

Нов живот за Ева и Алисия: след смъртта на баща си, сестрите решават да останат в града. Но плановете им относно оцеляването им са различни. Докато Ева си намира работа като масажистка, сестра ѝ се забавлява с Рони – младеж, който също живее в пансиона. Даниел е първият клиент на Ева. За нещастие, тя не умее да масажира и Даниел се ядосва на некадърността ѝ. Така Ева се оказва отново на улицата, без работа.

Ева, прислужница в дома на Арисменди: няколко дни по-късно, отчаяна от трудната финансова ситуация, Ева приема предложението на Леонардо Арисменди, виновникът за това тя да изгуби новата си работа. Тя не подозира нищо...

Облогът на Леонардо:... Леонардо прави странен облог с Даниел, неговия приятел. Той заявява, че до два месеца ще преспи с красивата Ева.

Хулио харесва Ева: Хулио е очарован от новата прислужница. Но не всички я приемат с отворени обятия. Рената, икономката на къщата, от самото начало не харесва Ева. Една нощ, тя настройва кучето-пазач да нападне Ева. Тя побягва. В този момент, Даниел излиза от къщата с колата, не я вижда и без малко да я блъсне. За щастие, тя не е ранена сериозно. Въпреки че положението не е сериозно, Виянуева настоява да я закара в болницата и я вдига на ръце. На мига и двамата изпитват силно привличане.

Франсиско търси Ева: на следващата нощ, и по молба на Даниел, Франсиско, неговия шофьор, отива да търси Ева и ѝ поднася невероятен букет от червени рози...