Пантанал (2022) (Pantanal (2022))

Жовентино – един от най-големите фермери в Пантанал, изчезва без следа и изоставя сина си, Жозе Леонсио. Пет години по-късно, по време на пътуване до Рио де Жанейро, Жозе Леонсио се влюбва и жени за Маделейни. Двамата се преместват в Пантанал, където техният син – Жове, се ражда. На Маделейни ѝ липсва живота в града и не може да приеме съдбата в самота, бидейки съпруга на фермер. Двамата със съпруга ѝ са постоянно по пътищата и на нея ѝ се налага да живее с Фило – прислужница, която слабо познава и на която няма доверие. Маделейни не разбира връзката на Жозе Леонсио с Фило и Тадеу, сина на Фило и кръщелник на Жозе Леонсио. Това, което Маделейни не знае е, че Фило е била проститутка, с която Жозе Леонсио е имал връзка при едно от пътуванията в миналото.

Маделейни избягва от Пантанал като взема със себе си Жове, все още малко бебе, и отива в семейното имение. Жове израства далеч от баща си, който не успява да се пребори за попечителството над сина си. Жозе Леонсио никога не е пропускал да изпълни своите задължения и е изпраща редовно седмична издръжка. Жове, от своя страна, е израснал с мисълта, че баща му е мъртъв, докато Жозе Леонсио намира за наследник Тадеу. Няколко години след като Маделейни заминава, Фило признава, че Тадеу е син на Жозе Леонсио. Въпреки радостта от разкритието, тримата запазват това в тайна. Тадеу продължава да се представя за кръщелник на шефа си, което дълбоко го ранява.

Двадесет години по-късно, Жове открива, че баща му е жив и отива да го търси. Срещата е отбелязана с голямо парти. Въпреки че са щастливи в момента, между Жозе Леонсио и Жове се открива огромна бездна в поведението и културни различия, докато Жове се справя с ревността на Тадеу. За да завърши семейния смут, в един момент, всички са изненадани от появата на трети син, който  се бори за любовта и възхищението на бащата – Жозе Лукаш да Нада. Жозе Лукаш пристига във фермата по волята на съдбата и открива семейството, което никога не е имал. Насред всичко случващо се, Жозе и Жума Маруа се влюбват. Дъщерята на Мария Маруа и Жил – Жума, не се сваля гарда пред никого и се е научила от майка си да се защитава от „мъжете животни“, най-опасните видове, които могат да обикалят селото, където живее. „Мъжете животни“ са взели цялото ѝ семейство.. и така, тя израства дива и дистанцирана жена. Независимо от различията, Жове и Жума преживяват силна страст...

В Пантанал също така живее Стареца от Рио – възрастен лечител, който се грижи за хора, нападнати от животни или изгубени в гората. Говори се, че той се превръща в анаконда. И че това е Жовентино, изчезналия баща на Зе Леонсио. Той, от своя страна, открива съществуването на третия син. В действителност – първият от тримата, резултат от първата сексуална връзка с една проститутка. Фамилията му Нада е алюзия на факта, че не е имал баща, който да му даде името си. Зе Леонсио го припознава като син и той приема името Жозе Лукаш Леонсио.

Източник: http://teledramaturgia.com.br/ , https://en.wikipedia.org/wiki/Pantanal_(2022_TV_series)